Blanda ricinolja med andra oljor

För att göra det lättare att applicera ricinolja i håret kan man blanda ut ricinoljan med en annan vegetablisk olja från växtriket. Det gör ricinoljan mindre klibbig och mer lättflytande, så att den kan masseras in i håret utan problem. Samma metod kan också användas för att göra hudbehandlingar med ricinolja enklare och mer behagliga.

Fördelarna med att blanda ricinolja med andra oljor

Den främsta anledningen till varför man skulle vilja blanda ricinolja med en annan olja är att man vill göra oljan mer lättflytande och lättare att arbeta med.

Många som använder ricinolja i håret för att göra det längre eller i ansiktet för att göra huden vackrare upplever att oljan är för klibbig, illaluktande och otrevlig att ha att göra med. Genom att späda ut ricinoljan med en annan vegetabilisk olja, som får utgöra en basolja för oljeblandningen, kan man både göra oljan mer lättarbetad och minska den obehagliga lukten.

Olivolja, mandelolja och de flesta andra vegetabliska oljor som kan användas för hår- och hudbehandlingar har en mer anonym doft som bidrar till att neutralisera ricinoljans påträngande lukt. En annan fördel med att blanda ricinolja med en annan olja är att man kan förbättra oljans effekt på håret och huden. Genom att tillsätta mandelolja kan man till exempel minska den begränsade uttorkande effekten som ricinolja har på huden.

Ett bra tips som man kan använda sig av för att göra ricinoljan lättare att massera in i håret eller huden är att värma upp oljan genom att gnida den mellan händerna innan man applicerar den i huden. Då blir oljan både lättare att arbeta med och sjunker in snabbare i håret och huden.

Oljor som fungerar bra tillsammans med ricinolja

Olivolja är olja som de flesta av oss redan har hemma i köket, vilket gör det väldigt fördelaktigt att även passa på och använda den i våra hår- och hudbehandlingar. Om man vill göra en effektiv ansiktsolja med ricinolja så kan man blanda 20 % ricinolja och 80 % olivolja för att få en väldoftande och lättarbetad hudvårdprodukt. Om man vill använda ricinoljan i håret bör man dock använda en större del ricinolja för att få nytta av oljans positiva effekt på hårväxten.

Mandelolja är en näringsrik och mycket användbar olja som tas upp snabbt av huden utan att torka ut den efteråt. Mandelolja kan bland annat användas i ansiktet för att tvätta bort smink på ett skonsamt och vårdande sätt för huden. 50 % ricinolja och 50 % mandelolja är en oljeblandning som kan användas både i håret och på huden.

Jojobaolja är en billig och näringsrik olja som användas i många skönhetsprodukter för både hår och hud. En fördel med jojobaolja är också att den fungerar som en naturlig solskyddsfaktor. En bra oljeblandning med jojobaolja är 30 % ricinolja och 70 % jojobaolja.

[su_button url=”http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/ricinolja” style=”3d” size=”7″ center=”yes” icon=”icon: arrow-right” rel=”nofollow”]Köp Ricinolja för 42:-[/su_button]