Hur ofta ska man använda ricinolja?

Det råder delade meningar om hur ofta man ska använda ricinolja och hur länge man ska låta oljan ligga kvar i håret när man använder den. Tyvärr finns det inget specifikt antal gånger per vecka eller månad som passar perfekt för alla människor.

I den här artikeln kan du dock läsa om de olika alternativen när det kommer till behandlingarnas frekvens och längd. Om du inte har köpt ricinolja än så kan du klicka på knappen här nedan. Den kommer ta dig till en webbutik där du kan köpa en prisvärd ricinolja av hög kvalitet.

Hur ofta ska man behandla håret med ricinolja?

Behandling av hår med ricinoljaFör bästa resultat brukar man rekommendera att ricinolja ska användas 2-3 gånger i veckan. Det gör att håret kan absorbera så mycket av ricinoljans näring som möjligt utan att håret slits eller blir för oljigt.

Exakt hur frekventa och långa behandlingar som ditt hår klarar av beror på din hårtyp, din hårbotten, dina gener och en mängd andra saker. Men just 2-3 gånger i veckan är något som fungerar bra för de flesta.

Det kan vara lockande att behandla håret ännu oftare än så om man vill att håret ska växa ännu snnabre, men innan man gör det ska man komma att det finns nackdelar med att överanvända ricinolja. Listan nedan beskriver hur överanvänding av ricinolja kan skada håret.

  • Att massera in oljan kan slita på håret och hårbotten om man gör det för ofta
  • Att tvätta ur oljan efter varje användning kan torka ut och slita på håret
  • Att överanvända ricinolja kan göra håret fett och oljigt
  • Att behandla håret igen om det fortfarande finns olja kvar i håret från en tidigare behandling kommer inte att hjälpa

Vissa personer får goda resultat av att använda ricinolja så lite som 1 gång i veckan. Om man inte har tid att behandla håret flera gånger i veckan så kan det vara ett praktiskt alternativ. Ett sätt att kompensera för mer glesa hårinpackningarna med ricinolja kan vara att låta oljan sitta kvar i håret under en längre tid varje gång. Om du testar att använda ricinolja 1 gång per vecka men inte ser några resultat efter två veckor är det dock bäst att öka antalet behandlingar till 2-3 per vecka.

Hur länge ska ricinoljan vara i håret?

De flesta brukar rekommendera att oljan ska ligga 30-45 minuter i håret innan den tvättas ur. Om man bara låter oljan vara kvar i 15-20 minuter ska man dock inte tro att behandlingen helt saknar effekt. Att enbart massera hårbotten har en positiv effekt på hårväxten och hårets hälsa i sig.

Men för att håret ska få så stor nytta av ricinoljan som möjligt bör man låta den absorberas av hårbotten och hårstråna under minst 30 minuter. Exakt antalet minuter eller timmar är egentligen inte avgörande. Många låter oljan ligga kvar över en hel natt medan andra tvättar bort den efter en halvtimme.

[su_button url=”http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/ricinolja” style=”3d” size=”7″ center=”yes” icon=”icon: arrow-right” rel=”nofollow”]Köp Ricinolja för 42:-[/su_button]