Gör skägget längre och tätare med ricinolja

hipster-358479_640Ricinolja är en näringsrik vegetabilisk olja som kan användas för att främja skäggväxt.

En av ricinoljans egenskaper är att den stimulerar hårsäckarna och därmed får skägget att växa mer och snabbare. Med andra ord kan ricinolja vara en metod att testa för den som vill ha en tätare och snyggare skäggväxt.

Fördelarna med ricinolja för skäggväxt

Ricinolja förbättrar inte bara kvalitén på håret med sitt innehåll av viktiga mineraler och vitaminer, den främjar även hårväxten i sig. Ett bra tips för ett tjockt skägg är att massera in ricinolja varje kväll och sedan skölja av det på morgonen. Skägget kommer att vara mjukare och glansigare efter en sådan behandling vilket ger ett fräschare intryck.

Ricinoljans mörka färg har även en tendens att få ljust hår att mörkna några nyanser vilket många uppskattar då främst skägg brukar ha en annan ton än håret i övrigt. Med en flaska ricinolja, kam och en barbershopsax har man ett bra komplement till sin dagliga vård av skägget. En flaska olja kan hålla kvalitén i upp till två år vilket gör den till ett prisvärt och bra alternativ.

Ricinolja är inget nytt påhitt

Ricinoljan har funnits med ett tag och satt sin prägel även på tidigare generationer. Faktum är att den varit i bruk sedan 1500 f. Kr och användes då på eksem och som skydd mot solen. I Sverige användes den av apotekare redan på 1700-talet och var då känd som ett bra laxermedel. Oljan är den enda i världen som är löslig i alkohol och är därför perfekt att användas i kosmetiska produkter.

Idag kan man köpa ricinolja på alla apotek och hälsokostbutiker. Eftersom den numer finns i många skönhets- och hårprodukter så används den flitigt bland män som vill öka sin skäggväxt.

[su_button url=”http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/ricinolja” style=”3d” size=”7″ center=”yes” icon=”icon: arrow-right” rel=”nofollow”]Köp Ricinolja för 42:-[/su_button]