Ricinolja för ögonfransar

eye-343757_640Att ricinolja är bra för håret och för den som önskar ett längre hårsvall har vi redan klargjort under avsnittet Ricinolja för längre hår, men här ska vi redogöra för dig hur ricinolja kan vara något för dig som drömmer om långa och vackra ögonfransar. Ricinolja framställs från ricinväxten Ricinus communis och är helt ofarlig att använda vid skönhetsvård, och har länge använts i bland annat Indien och Egypten som hudolja. Ricinolja är en riktigt näringsrik olja med en unik kompott av enkel- och fleromättade fetter, vitaminer (främst vitamin E) och mineraler som ger näring till dina fransar så att de får en bättre kvalitet samtidigt som förutsättningarna för att de växer snabbare ökar – helt utan kemiskt framställda ingredienser!

Gör såhär;

Tvätta händerna noggrant med tvål. Ta lite ricinolja på fingret och stryk samt massera in ögonfransarnas rötter och fäste. Se till att blunda och att inte använda för mycket då det lätt kan komma i ögat annars och orsaka irritation. Har du linser bör du vara tänka på att de kan bli obrukbara i kontakt med olja, och att det svider mer om oljan råkar komma innanför linsen. Vi rekommenderar därför att du tar ut linserna och använder glasögon istället vid appliceringen. Vill du inte använda dina fingrar när du ska applicera ricinoljan kan du använda dig av rena tops istället.

Fungerar verkligen ricinolja?

Det sägs att ricinolja bidrar till tjockare, glansigare och starkare hår, men framförallt tros ricinolja hjälpa håret att växa fortare. Denna metod för att påskynda hårutväxt hade sin höjdpunkt runt 2012 men är fortsatt populär, detta trots att det på dagens marknad finns ett flertal olika konkurrenter med mer syntetiska och bevisat effektiva alternativ.

Det finns inga vetenskapliga bevis för att ricinolja fungerar så bra som det sägs, men många är de människor som både i artiklar och skönhetsforum och bloggar på nätet menar att det verkligen fungerar och som gärna diskuterar hur många centimeter deras hår växt under en månads användning av oljan.

Att främja hårutväxten för att få ett långt hår är den främsta anledningen till varför många väljer ricinolja, men det sägs också ha god effekt på eksem, acne och orenheter i huden. Om du inte bara vill ha ett långt, vackert hår snabbt utan också bli av med ditt hårbotteneksem så kan ricinolja dessutom vara bra på båda fronterna.

[su_button url=”http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/ricinolja” style=”3d” size=”7″ center=”yes” icon=”icon: arrow-right” rel=”nofollow”]Köp Ricinolja för 42:-[/su_button]