Ricinolja för ansiktet

En kvinnas ansikteRicinolja är en naturlig produkt som har en rad olika användningsområden. Inte bara kan det göra håret längre och vackrare, det kan även användas mot andra åkommor som fotsvamp och torr hud.

Eftersom ricinoljan inte är löslig i alkohol används den flitigt inom kosmetikaindustrin i en mängd olika hudvårdsprodukter. Ricinolja är en väldigt fet och trögflytande olja som kan bevara fukten i produkter som innehåller den. Därför används oljan ofta i läppbalsam, läppstift och krämer mot rynkor för att produkterna inte ska torka ut. Men ricinolja är också en väldigt användbar hudolja för ansiktet.

Ricinolja är en bra ansiktsolja av flera anledningar. Oljan näringsrika innehåll bidrar till att vårda huden utan att torka ut eller slita ut den. Ricinolja skyddar också från huden från inflammationer och andra irritationer. Här nedan finns en lista med några av ricinoljans fantastiska egenskaper:

  • Återfuktar huden
  • Motverkar akne och finnar
  • Verkar bakteriedödande
  • Vårdar huden på ett milt och skonsamt sätt

Köp Ricinolja här

Fördelarna med ricinolja som ansiktsolja

Ricinolja verkar lugnande och återfuktande på huden samtidigt som den hjälper till att rengöra huden från smuts och partiklar. Oljan är också bakteriedödande till en viss grad vilket gör att oönskade bakterier inte kan orsaka några hudproblem. Att använda ricinolja regelbundet ett par gånger i veckan för att tvätta ansiktet är därför en bra idé om man vill hålla huden ren och fräsh.

Oljan hjälper också till att skölja ur talgkörtlarna i huden vilket är bra om man vill undvika problem med akne och finnar. Många krämer mot akne innehåller ricinolja som en aktiv ingrediens av just den anledningen. Till skillnad från de krämer mot akne som man hittar på apoteket så är ricinolja är betydligt skonsammare olja som inte torkar ut eller sliter på huden.

Tips för hur du kan använda ricinolja för ansiktet

När man använder oljan på ansiktet är det viktigt att tvätta rent händerna först så att man inte gnuggar in smuts i huden. Om man upplever att ricinoljan är svår att arbeta med på grund av sin tröghet kan man göra den mer lättflytande genom att blanda den med till exempel kokos- eller mandelolja. Även olivolja går bra man inte har någon mer exotisk olja hemma. En bra blandning är 30 % kokosolja och 70 % ricinolja. För att göra oljeblandning mer likt en smet kan man hälla tillsätta lite bikarbonat. Då blir det lättare att massera in oljan i huden och tvätta bort den när man är klar.

Köp Ricinolja här