Ricinolja för huden

Ricinolja går inte bara att använda i håret för att göra det längre och vackrare, utan den går också att använda på huden för att göra den lenare och friskare. Ricinolja är en naturlig produkt som förbättrar fuktbalansen i huden, minskar talgproduktionen i fet hy och motverkar inflammationer i huden. Dessa egenskaper gör att oljan bland annat kan användas i ansiktet för att förebygga och reducera problem med akne och finnar.

Det finns många som hävdar att man inte ska använda hudoljor på fet hy, men faktum är att rätt sorts olja faktiskt kan bidra till att göra huden mindre fet eftersom oljan sköljer bort fettet i huden och återställer hudens fuktbalans. Men ricinolja kan även användas mellan tårna för att moverka fotsvamp och på fingertopparna för att mjuka upp hårda nagelband.

[su_button url=”http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/ricinolja” style=”3d” size=”7″ center=”yes” icon=”icon: arrow-right” rel=”nofollow”]Köp Ricinolja för 42:-[/su_button]
 

Ricinolja mot akne

Akne är en jobbig åkomma att drabbas av oavsett om man är tolv år gammal och får finnar för första gången eller är 32 år gammal och får en tillfällig återkomst av de röda utslagen. Den största orsaken till akne är hormonella obalanser. Dessa obalanser går självklart inte att åtgärda genom att smörja in en olja i huden, men genom att behandla huden på rätt sätt kan man ändå ge den de bästa möjliga förutsättningarna för att minska risken att få finnar. Precis som de flesta andra vegetabiliska oljor är ricinolja en väldigt skonsam olja som inte irriterar känslig hud. Om du har testat vanliga läkemedelsprodukter mot akne och upplevt att huden blivit rödflammig eller uttorkad kan det därför vara fördelaktigt att använda ricinolja mot akne istället.

Ricinolja innehåller ämnen som till har en viss bakteriehämmande verkan på huden, vilket bidrar till att förebygga akne. Att hålla huden ren och fräsch är ett enkelt sätt att minska risken för akne. Genom att använda ricinolja kan hudens porer och de känsliga talgkörtlarna rengöras på djupet. En ren hud med en balanserad fuktbalans som inte är för fet eller för torr drabbas mer sällan av finnar. Ämnena i ricinolja bidrar till att ge huden båda dessa egenskaper.

Behandling för huden

För att göra ricinolja lättare att arbetade med och lättare för huden att absorbera bör den blandas ut med en annan vegetablisk basolja. Mandelolja, avokadoolja eller vanlig olivolja kan med fördel användas som basolja tillsammans med ricinolja. En vanlig blandning är 30 % ricinolja och 70 % basolja, men om man har fetare hy kan det vara bättre att öka andelen ricinolja. Behandlingar med ricinolja bör genomföras regelbundet minst en gång i veckan, förslagsvis på kvällen så att oljan kan sjunka in i huden under natten, och kan gå till så här:

  1. Blanda ricinoljan och basoljan i en skål.
  2. Ta en liten mängd av oljeblandningen i ena handen
  3. Värm upp oljan genom att gnida båda händerna mot varandra.
  4. Massera in oljan försiktigt i ansiktet eller det hudområde som du vill behandla.
  5. Badda sedan huden med en varm handduk som gör att porerna i huden öppnas och oljan kan absorberas samtidigt som smuts och partiklar torkas bort.

[su_button url=”http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/ricinolja” style=”3d” size=”7″ center=”yes” icon=”icon: arrow-right” rel=”nofollow”]Köp Ricinolja för 42:-[/su_button]