Ricinoljans biverkningar

RicinblommaÄven om ricinolja är en populär produkt som har hjälpt otaliga människor att få längre och vackrare hår, så är det vissa som varnar för denna olja eftersom den ska ha vissa påstådda biverkningar.

I en artikel i Aftonbladet som publicerades i januari år 2012 berättade dermatologen Jan Faegermann att det är en myt att ricinolja gör håret längre och att oljan i själva verket riskerar att skada håret och hårbotten. Faegermanns uttlanden har också tagits upp i Arbetarbladet.

Faegermann påstod att oljan kunde ge mjäll, finnar och eksam i hårbotten om den användes för ofta eller satt i för länge i håret. Eftersom ricinolja är en färskvara så kan det också härskna, vilket kan göra att håret börjar lukta illa efter en inpackning med oljan. Faegermann erkänner dock att oljan gör håret glansigare om det används på rätt sätt.

Ricinolja är fortfarande populärt och omtyckt

Trots varningarna från dermatolger som Jan Faergemann är ricinolja ändå väldigt omtyckt bland tjejer och killar som få längre hår. Oljan har hyllats på en mängd olika modebloggar av både ungdomar och vuxna som har blivit nöjda med resultaten som den har gett. Modellen och programledaren Carolina Gynning är ett exempel på detta.

Fler exempel på nöjda användare av ricinolja går att se på den här sidan. Inte sällan har dessa bloggare upplevt att håret har växt hela 4 centimeter per månad och att håret blivit fylligare och glansigare.

Faktum är att ricinolja är en naturlig produkt som enbart består av olja som pressas ur fröna från växten ricin. Oljan innehåller inga farliga kemikalier eller ämnen som sliter på håret, till skillnad från många andra hårprodukter. Ricinolja återfuktar hårbotten och ger det de näringsämnen som håret behöver för att kunna bli långt och vackert. Det är en produkt som borde testas av alla människor som tycker att deras hår är för kort, tunt eller torrt.

[su_button url=”http://www.svensktkosttillskott.se/produkter/ricinolja” style=”3d” size=”7″ center=”yes” icon=”icon: arrow-right” rel=”nofollow”]Köp Ricinolja för 42:-[/su_button]
 
Foto: isamiga76 / Flickr.com